Reageert binnen 24 uur

Flexibele werktijden

Tot 21.00 uur bereikbaar

Eerste hulp bij problemen

Back-up oplossingen

Een goede back-up is belangrijk voor iedereen. Voor zowel een particulier , zzp-er als een groot bedrijf. De ideale back-up voor iedereen bestaat niet. Een goede manier voor een back-up is de 3 -2-1 manier. 3 versies van ja data op 2 locaties waarvan 1 buiten de deur. Er zijn grofweg twee manieren te onderscheiden om back-ups te maken, zodat je bestanden veilig zijn. Je kunt lokale back-ups maken met bijvoorbeeld een NAS, of online back-ups maken (back-up naar de cloud). Op deze pagina ga ik in op de verschillende mogelijkheden.

Lokale Back-up

Met een lokale back-up oplossing worden de back-up bestanden opgeslagen op een interne opslagplaats. Alle bestanden blijven dus intern en worden in tegenstelling tot online back-up niet via het internet geüpload. Er zijn diverse methodes en apparaten wat als back-up bestemming kan dienen. Denk hierbij aan een NAS, Externe harde schijf, Back-up tapes, of een combinatie van deze oplossingen.

Online back-up

Welke oplossing in jouw situatie de beste is, wordt vooral bepaald door de grootte en complexiteit van je bedrijfsvoering. In veel gevallen geldt echter dat de cloud voor back-ups een prima omgeving is. Of het nu om gewone back-ups, ‘images’ of co-locaties gaat. In de cloud staan je gegevens immers per definitie buiten het eigen pand opgeslagen en heb je er altijd en overal directe toegang toe.

Hulp nodig met back-up oplossingen?

Of je nu MKB, zzp’er of particulier bent: ik sta voor iedereen klaar. Je kunt mij bellen, mailen of appen. Ook buiten kantoortijden. Storing of spoed?  Ik ben ook in het weekend bereikbaar.

Liever even bellen?

    © Copyright 2024: JDenissen |