Wifi Netwerk (draadloos internet)

Vandaag de dag is een Wifi netwerk niet meer weg te denken uit het leven, Laptops, tablet’s, telefoons, televisies, blu-ray spelers, av-receivers, media spelers, game consoles, printers, camera’s. Alles staat tegenwoordig met elkaar in verbinding door middel van het netwerk. Zowel bekabelt als met draadloos.

 

Wat kan ik met draadloos internet?

J Denissen Computer & Telecom legt voor u een snel, betrouwbaar en veilig netwerk aan in huis of bedrijf. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Dan kunnen we samen kijken wat uw wensen zijn.

Met uw computer of laptop draadloos het internet op gaan is natuurlijk ideaal, maar het opzetten van een draadloos netwerk is niet zo vanzelfsprekend. Er zijn diverse stappen nodig om het aan de praat te krijgen. Veel mensen hebben hier dan ook moeite mee.

 

Is wifi wel veilig?

J Denissen Computer & Telecom kan uw draadloos netwerk stabiel en beveiligd opzetten zodat u daarna vlot en zonder haperingen kunt internetten.

Wanneer u draadloos van het internet gebruik wilt maken dan zal het draadloze netwerk beveiligd moeten worden met een wachtwoord, want anders kunnen ongewenste personen zomaar gebruik maken van uw verbinding. Sterker nog met een beetje meer kennis kunnen onbekende mensen eenvoudig snuffelen op uw systeem. Het beveiligen van uw draadloze internetverbinding is dus noodzakelijk. WEP en WPA(3) zijn de standaarden van nu, waarvan WEP tegenwoordig alweer makkelijk te kraken is. WPA (3) geeft dus de voorkeur en wordt langzaam de nieuwe standaard. Een stukje extra beveiliging is het laten filteren op het MAC-adres van uw netwerkkaart. Laat J Denissen Computer & Telecom de beveiliging van uw draadloze netwerk controleren of opzetten.

 

Kan ik mijn wifi bereik vergroten ?

Draadloos netwerk versterken met een WiFi Repeater. Een Wifi repeater versterkt het draadloos netwerk. Wanneer het Wifi signaal te zwak is om overal in huis bereik te hebben ( bijv. in de tuin of op de 2e verdieping), dan kan het draadloos netwerk worden versterkt met een Wifi Repeater. Een Wifi repeater onderhoud de verbinding met de router en zend hetzelfde signaal verder uit, waarmee je een groter bereik krijgt. Onze voorkeur heeft het niet. Vaak zakt de snelheid voor een deel terug. J Denissen Computer & Telecom geeft de voorkeur aan meerdere accespoints met seamless roaming (het naadloos overlopen van wifi accespoints). Hierbij heb je een snelle stabiele verbinding waarbij je naadloos tussen de accespoints schakelt. Het installeren van een Wifi repeater is niet moeilijk, maar wij helpen u graag met het installeren en stabiel maken van uw draadloos netwerk.

 

Valt uw draadloze internetverbinding vaak weg?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Storing in de omgeving, verkeerde drivers van de netwerkkaart, virus enz. Voor een duidelijk beeld te krijgen wat er met uw wifi is kunt u een vrijblijvende afspraak maken via 085-2013035 of ons

contactformulier.

Ubiquiti UniFi AC LR wifi punt