2927ac

Routers

Routers verbinden een netwerk. Doordat een router computers met het internet verbindt, kunnen gebruikers deze verbinding delen. Een router fungeert als een dispatcher. Deze kiest het beste pad om informatie te versturen, zodat deze snel kan worden ontvangen.

Een router zorgt ervoor om het verkeer bestemd voor het internet buiten het interne netwerk als veiligheidsvoorziening te houden . Het voorkomt ook het verlies van gegevens van een datapakket naar het verkeerde netwerk.

Welke router ik kies is afhankelijk van de gewenste snelheid en veiligheid. Ik ben merkonafhankelijk. Op deze manier maak ik de beste en meest passende keuze voor jouw bedrijf.

G2121_left_H280

Switches

Een switch fungeert als een controller waarmee apparaten in een netwerk op een efficiënte manier met elkaar kunnen communiceren. Met behulp van switches kan informatie worden gedeeld en kunnen resources worden toegewezen. Hierdoor kunnen bedrijven kosten besparen en kan de productiviteit van werknemers worden verhoogd.

Wat is het verschil tussen een switch en een router?

Switches maken een netwerk. Routers verbinden een netwerk. Door gebruik te maken van switches en routers kan de productiviteit van werknemers worden verhoogd, kunnen de bedrijfsuitgaven worden verlaagd en kunnen de veiligheid en gebruikerservaring worden verbeterd.

EAP660-HD_3_large_1586482250967j

Access Points

Een accesspoint maakt via een Ethernet-kabel verbinding met een bedrade router, switch of hub en stuurt een Wi-Fi-signaal naar een bepaald gebied waardoor je een draadloos lokaal netwerk of WLAN creëert, doorgaans in een kantoor of groot gebouw. Als je bijvoorbeeld Wi-Fi-toegang wilt bieden bij de receptie van je bedrijf, maar het signaal van de router bereikt deze plek niet, dan kun je hier een accesspoint installeren en deze met een Ethernet-kabel aansluiten op de router.

Er zijn veel types access points. De een heeft meer en de andere minder mogelijkheden. Niet alle verschillende merken access points en routers kunnen met elkaar “praten”.

Ik denk met je mee voor de beste oplossing en zorgen dat het WIFI netwerk goed functioneert.

Repeater-fritz!

Repeaters

Met een wifi repeater kun je je wifi signaal versterken. Het draadloze internetsignaal, oftewel wifi signaal, wordt door je router verstuurt. De router heeft een ingebouwd access point en dit access point stuurt signalen door naar je tablet, laptop of smartphone. Zij sturen daar in reactie een signaal op terug waardoor er een internetverbinding ontstaat. Omdat het om een draadloze verbinding gaat kan dit snel verstoord worden.

Dankzij een Wifi repeater kun je overal in huis een sterk, snel en stabiel Wifi signaal ontvangen, ook op de moeilijkere plekken. Dit is dus een goede en goedkope oplossing wanneer je Wifi signaal niet overal in huis even sterk is. Maar pas op! Een repeater kan de WIFO verbinding juist ook trager maken.

sonicwall-tz270

Firewalls

Om je netwerk een veilige verbinding te laten maken met het internet heb je een firewall nodig. Een firewall zorgt er voor dat je veilig op het internet kan surfen met elk apparaat en dat alles wat je download veilig is.

Ook kun je met een firewall een veilige verbinding maken van buitenaf. Bijvoorbeeld voor mensen die thuis werken en toch met het bedrijf verbonden willen zijn.

Fritz! router

WIFI producten voor particulieren

Het blijft lastig om een goed functionerend WIFI netwerk thuis te maken. Dan werkt je laptop weer niet op het netwerk of kun je niet printen of heb je geen netwerk verbinding met je PC. En wat te denken van keukenapparaten die steeds vaker gebruik maken van het WIFI netwerk.

Is een dure oplossing altijd de beste?

Nee, absoluut niet. Daarom adviseren en leveren wij producten die heel goed functioneren in een particulier netwerk. NIet te duur maar wel een goede performance. Anders gezegd: snel genoeg. En mochten er weer PC’s of laptops in huis bijkomen? Er zijn genoeg uitbreidingsmogelijkheden. Maar wel met het juiste advies!

Wil je een offerte opvragen?

Weet je al ongeveer wat je wil (laten) realiseren? Dan kan je het beste een offerte aanvragen via deze website. Je krijgt dan snel van ons een reactie, zodat je de informatie hebt om een keuze te maken.

Liever even bellen?

    © Copyright 2024: JDenissen |