KPN ISDN Stopt.

15/04/19

Per 1 september 2019 stopt KPN met het aanbieden van alle ISDN 1 / 2 en PSTN Meervoudige telefoonaansluitingen.
Welke diensten lopen eigenlijk via ISDN? ISDN verbindingen worden gebruikt om meerdere telefoonaansluitingen op één lijn aan te sluiten, maar ook alarm-, fax- en pindiensten kunnen gebruik maken van het ISDN- en PSTN-netwerk. Dit is het moment om te kijken naar het beste alternatief voor de huidige ISDN diensten. Wij J Denissen Computer & Telecom bieden hiervoor passende en toekomstgerichte oplossingen voor uw organisatie en geven u graag advies.

Waarom stopt ISDN?

Men wil graag met de tijd meegaan en tijden veranderen snel op het gebied van telefonie. We zijn van analoog bellen naar ISDN gegaan en tegenwoordig bellen we steeds vaker via internet (VoIP). Uit recent uitgevoerd onderzoek is gebleken dat VoIP-telefonie de komende jaren met gemiddeld 30% per jaar zal groeien. Om die groei bij te houden en niet meer te hoeven investeren in een infrastructuur, waar men al op grote schaal afscheid van neemt, heeft men ervoor gekozen om te stoppen met ISDN.

Technisch

VoIP-technologie (Voice over Internet Protocol): vrij vertaald staat deze afkorting voor ‘bellen over een internetverbinding’. (X2)VoIP is de basis van de diensten van X2com en biedt vele voordelen boven traditionele telefonie. Hieronder vallen operationele en onderhoudsgerichte kostenbesparingen, maar ook meer functionaliteiten en een betere bereikbaarheid. Tegelijkertijd is de spraakkwaliteit zo goed dat degene naar wie u belt niet meer kan onderscheiden of u via kantoor belt of bijvoorbeeld als thuiswerker.

X2VoIP is een SIP trunk en is te vergelijken met een telefoonlijn. Het verschil is dat inkomende en uitgaande telefoongesprekken via het internet verlopen. Met andere woorden: u belt niet meer over een traditionele analoge of ISDN netlijn, maar over een internetverbinding. Het SIP protocol is geschikt voor multimedia communicatie zoals audio, video en andere datacommunicatie.

Flexibiliteit en besparen met X2VoIP

X2VoIP kan vaak al ‘eenvoudig’ worden ingezet zonder grote verandering aan te brengen in uw huidige situatie. Zo is het vaak al mogelijk om met de huidige telefooncentrale en toestellen gebruik te gaan maken van X2VoIP. Wat er verandert, is de verbinding die u gebruikt om te bellen en gebeld te worden. Bij voldoende beschikbare bandbreedte is het mogelijk om zowel het internet als het telefonieverkeer over één internetverbinding te laten verlopen.
Een ander voordeel is dat X2VoIP geen restricties kent in haar gelijktijdige spraakkanalen en kunnen we zonder complexe ingrepen laten meegroeien met uw organisatie.

En voor u als ondernemer ook niet onbelangrijk: kostenbesparing op de infrastructuur, omdat data en spraak over dezelfde verbinding lopen. Daarnaast zijn de abonnements- en gesprekskosten vaak lager dan bij de traditionele telefoonlijnen.
X2VoIP hanteert namelijk een concurrerend beltarief voor het bellen naar vaste en mobiele nummers, zowel binnen als buiten Nederland. Als uw organisatie over meerdere vestigingen beschikt, belt u onderling helemaal gratis. Ook bellen naar overige X2com klanten is  geheel kosteloos. Daarnaast krijgt u een beter inzicht in uw uitgaven, alles op één helder overzicht.

J Denissen Computer & Telecom geeft advies!

Er zijn verschillende alternatieven voor ISDN en PSTN. Een logische opvolger hiervan is X2desk (hosted telefonie) in combinatie met X2VoIP, maar er zijn meer opties. Zo is het in veel gevallen mogelijk om uw huidige telefooncentrale te blijven gebruiken in combinatie met bellen via X2VoIP.
Wij helpen en adviseren u graag bij het maken van de beste, toekomstgerichte beslissing voor uw organisatie. Neem vrijblijvend contact met ons op zodat we er samen naar kunnen kijken.

Klik hier voor de mogelijk heden of neem contact op via 085-2013035.

 

Gerelateerde artikelen

Partnerschap gesloten met Youfone Zakelijk

Goed nieuws! J Denissen Computer & Telecom heeft een partnership gesloten met Youfone Zakelijk. Hierdoor kunnen we onze klanten nóg beter bedienen met mobiele telefonie. Youfone Zakelijk biedt premium kwaliteit op het betrouwbare mobiele KPN netwerk, tegen scherpe prijzen. Plus zakelijke voordelen zoals:✓ Mobiele data onderling delen met collega’s;✓ Kosteloos abonnementen opzeggen en toevoegen;✓ Uniforme contract einddatum, […]

Wachtwoorden onthouden. Wie heeft dat probleem niet?

Voor elke website een ander wachtwoord is het beste maar bijna niemand kan het onthouden dus gebruikt men vaak 1 wachtwoord voor meerdere websites. Dit is niet slim. Als 1 van de websites gehackt woord weten ze gelijk je inlog gegevens van meerdere websites. U zou er voor kunnen kiezen voor elke website een wachtwoord […]

© Copyright 2024: JDenissen |