Wachtwoorden onthouden. Wie heeft dat probleem niet?

13/04/22

Voor elke website een ander wachtwoord is het beste maar bijna niemand kan het onthouden dus gebruikt men vaak 1 wachtwoord voor meerdere websites. Dit is niet slim. Als 1 van de websites gehackt woord weten ze gelijk je inlog gegevens van meerdere websites. U zou er voor kunnen kiezen voor elke website een wachtwoord zin te maken of als het dan te lang wordt de eerste letters van elke woord van de zin te gebruiken.

Wachtwoord Manager

Mijn advies is gebruik een Wachtwoord manager.

Al je wachtwoorden opgeslagen op 1 plaats. Die kan zijn in de cloud(een online server) of op uw eigen pc. Een wachtwoord manager slaat alle wachtwoorden op en vult de gegevens automatisch in op de website. Ook kunnen sommige wachtwoord managers zelf wachtwoorden genereren. Met een wachtwoord manager hoeft u maar 1 wachtwoord te onthouden. Ook als u personeelslid weg gaat hoeft u maar 1 wachtwoord te veranderen.

Je zou kunnen denken dat het gevaarlijk kan zijn omdat meteen al je wachtwoorden zichtbaar zijn als iemand het wachtwoord van je wachtwoordmanager kraakt, maar een aanvaller kan niet met één aanval alle wachtwoorden stelen. Daarin verschilt een wachtwoordmanager van een datalek, waarbij wel in één aanval meer accounts gehackt kunnen worden.

Uiteraard blijft het wel belangrijk een sterk wachtwoord voor je wachtwoordmanager te kiezen. Een wachtwoordmanager genereert ook automatisch een sterk wachtwoord voor je. Je kunt de meeste wachtwoordmanagers tussen verschillende apparaten gebruiken, zoals je computer, tablet en smartphone.

Een aantal paswoord managers:

Lastpass

Keepass

I Cloud Sleutelhanger

Gerelateerde artikelen

Partnerschap gesloten met Youfone Zakelijk

Goed nieuws! J Denissen Computer & Telecom heeft een partnership gesloten met Youfone Zakelijk. Hierdoor kunnen we onze klanten nóg beter bedienen met mobiele telefonie. Youfone Zakelijk biedt premium kwaliteit op het betrouwbare mobiele KPN netwerk, tegen scherpe prijzen. Plus zakelijke voordelen zoals:✓ Mobiele data onderling delen met collega’s;✓ Kosteloos abonnementen opzeggen en toevoegen;✓ Uniforme contract einddatum, […]

Administratie bewaarplicht. e-mail bewaarplicht?

Administratie bewaarplicht. Het is voor elke ondernemer wel bekend dat de wettelijke bewaarplicht voor zijn of haar administratie 7 jaar is. Ook voor is er een e-mail bewaarplicht. Het is de zogenoemde fiscale bewaarplicht die de Belastingsdienst hanteert. Ze streven naar zo min mogelijk administratieve lasten op de schouders van ZZP’ers en MKB’ers te leggen. […]

© Copyright 2024: JDenissen |