Wifi netwerk thuis voor particulieren

30/07/20

Veel particulieren hebben problemen met hun wifi netwerk.

Je herkent het vast wel. Je zit op zolder en de wifi valt weg. Of je zit net lekker muziek te luisteren en je Sonos valt uit. Bel Jaap van J Denissen Computer & Telecom.

Voordelen van J Denissen:

  • Geen onnodig investering in apparatuur
  • 1 contactpersoon
  • Provider onafhankelijk.
  • Denkt mee in een goede passende oplossing
  • Verstand van zaken.
Fritz!box 7590

Problemen met wifi betekend niet in tegen stelling wat veel gedacht wordt, dat dit niet aan de provider ligt. Ik moet wel toegeven dat de modem/routers van de providers niet over de beste hardware beschikken. Bij veel providers heb je tegenwoordig de keuze om een eigenrouter te plaatsen.

Vaak is er uit de routers van de providers meer uit te halen door configuratie wat aan te passen zodat je een stabielere wifi verbinding hebt dan bij de standaard configuratie. (Wifi configureren )

Of dit genoeg is kun je op voorhand niet zeggen. In veel huizen komt de (glasvezel)kabel op de verkeerde plaats binnen zodat je aan die plaatsen gebonden bent voor het plaatsen van de router.

Bij veel huizen is het moeilijk om met 1 accespoint (wifi punt) het hele huis te voorzien van wifi. Hier onder vind je een aantal oplossingen daarvoor.

 

Wifi versterker

Vaak wordt er dan een zogenaamde wifi versterker gehaald om het probleem op te lossen. Helaas lost dit in veel gevallen het probleem niet op maar wordt het juist erger. Wifi versterker doet in tegenstelling wat zijn naam doet vermoeden het wifi signaal niet versterken maar deze ontvangt het signaal en vorm een nieuw wifi punt. Dit betekend dat de snelheid ook gehalveerd wordt.

 

Extra accespoint

Een goede oplossing kan zijn een extra accespoint te installeren. Dit kan een oude wifi router zijn waarvan u de configuratie aanpast. Je kunt namelijk niet 1 groot wifi netwerk maken met meerdere routers. Dit is een redelijk goed werkende oplossing. Het nadeel is alleen u zult zelf telkens een andere wifi punt moeten kiezen als u door het huis loopt. Op website onder het kopje Acces points vindt u een aantal geschikte acces points. 

 

Multiroom wifi

Een betere oplossing is een Multiroom wifi kit. Je hebt verschillende kant en klare Multiroom wifi kits. Deze zijn goed genoeg als je alleen maar wifi in je huis wil en verder niks wil instellen. De instellingen zijn vrij beperkt in deze sets. Ook zou ik hier voor een set kiezen waarbij er een aparte Backhole verbinding is tussen de losse accespoints. Dit wil zeggen dat er een aparte wifi of kabelverbinding is tussen de losse modules. J Denissen C&T adviseert hier de door ons samengestelde sets van Tp-link. Multiroom wifi. Hier mee kunt u 1 groot wifi netwerk maken en u behoud gewoon uw eigen router. De acces points zijn onderling verbonden met een kabel. Deze kunnen onderling ook verbonden worden via wifi. Hier is geen aparte radio voor beschikbaar.

Voor meer info Bel Jaap  of mail Jaap

Gerelateerde artikelen

Partnerschap gesloten met Youfone Zakelijk

Goed nieuws! J Denissen Computer & Telecom heeft een partnership gesloten met Youfone Zakelijk. Hierdoor kunnen we onze klanten nóg beter bedienen met mobiele telefonie. Youfone Zakelijk biedt premium kwaliteit op het betrouwbare mobiele KPN netwerk, tegen scherpe prijzen. Plus zakelijke voordelen zoals:✓ Mobiele data onderling delen met collega’s;✓ Kosteloos abonnementen opzeggen en toevoegen;✓ Uniforme contract einddatum, […]

Wachtwoorden onthouden. Wie heeft dat probleem niet?

Voor elke website een ander wachtwoord is het beste maar bijna niemand kan het onthouden dus gebruikt men vaak 1 wachtwoord voor meerdere websites. Dit is niet slim. Als 1 van de websites gehackt woord weten ze gelijk je inlog gegevens van meerdere websites. U zou er voor kunnen kiezen voor elke website een wachtwoord […]

© Copyright 2024: JDenissen |